09. 09. 2010.

Nedjeljna radionica afro plesa 19.09.2010.

Afro ples egzotični je spoj tradicionalnog afričkog plesa i suvremene interpretacije, prilagođen polaznicima europskog kulturnog kruga.
Namijenjen je svima onima koje privlače ples i glazba, kao neizostavan dio afričke tradicije, no i onima koji se samo žele opustiti i zabaviti nakon napornog radnog dana. Afro se pokazao učinkovitim lijekom protiv stresa, a uz plesne i ritmičke vježbe usredotočuje se i na zdravlje i kondiciju, te time poboljšava cjelokupno fizičko i psihičko stanje.

Na ovoj se radionici kroz seriju plesnih i ritmičkih vježbi, koraka i koreografija, polaznike uči oslobađanju vlastitog tijela.
Pri tom se koristi glazba iz raznih područja Afrike, te iz afričke dijaspore - Kariba.

Radionica će se održati u fitness centru Re:forma! (Savska 120, Zagreb) u nedjelju 19.09. od 12:30 do 14:00.

Cijena radionice je 80 kn.

Prijave na dyalli_afro@yahoo.com ili 091 501 0302 do 17.09.



Voditeljica:

Kahithe Kiiru osnivačica je i članica plesno-glazbene grupe Dyalli, te predsjednica registrirane udruge DYALLI.
Rođena je 1985. godine u Zagrebu, afričkog je porijekla (otac Kenijac, a majka Hrvatica), te se od malena bavi plesom (ritmika, klasični balet, jazz dance). Oduvijek snažno motivirana afričkim porijeklom, u gimnazijskim danima počinje se baviti afro plesom. Na tečaju afra upoznaje Josipu Bekić i tako 2002. zajedno sa skupinom kolegica osnivaju plesnu grupu Dyalli.
Sa željom da svoju ljubav i znanje o Africi podijele s drugima, članice grupe pokreću 2005. godine, u suradnji sa Studentskim Centrom u Zagrebu, projekt Korijeni – upoznavanje s kulturom Afrike. Tako počinju voditi tečaj afro plesa, a u sklopu projekta povremeno se održavaju i predavanja o afričkim kulturama i tradiciji. Zasad jedine u Hrvatskoj koje se bave afričkim plesom, u želji za usavršavanjem plesnih tehnika, članice grupe često putuju u inozemstvo, gdje se plesno obrazuju i surađuju sa drugim plesnim skupinama.
Uz plesne nastupe na brojnim festivalima, koncertima i eventima, Kahithe i suradnici već šest godina organiziraju i vode radionice afro plesa i afričkih perkusija u Zagrebu i drugdje u Hrvatskoj. Iza Kahithe je šest godina kontinuiranog pedagoškog rada s polaznicima kroz stalni tečaj afro plesa koji se održava svake sezone u Zagrebu.
Kahithe Kiiru i njezina kolegica Josipa Bekić same koreografiraju i izvode sve svoje plesne točke i izvedbe, te također same izrađuju scenske kostime (Josipa Bekić) i prateći nakit (Kahithe Kiiru).
Nakon nekoliko godina truda i organizacije raznih manifestacija i akcija, svoju su želju o proširivanju djelatnosti na području edukacije i prezentacije afričke kulture članice Dyalli-ja ostvarile su sredinom 2009. kada je DYALLI postao službeno registrirana udruga za kulturnu suradnju i promicanje afričke kulture u RH.

Vidimo se!

DYALLI