29. 09. 2010.

Dancehall class by Mekhilla

Dancehall delight i Udruga Dyalli vam predstavljaju Dancehall class by Mekhilla koji će se održavati utorkom i subotom u plesnom centru Re:forma! u zagrebačkoj Savskoj cesti 120. Prvi termin je zakazan već ovaj vikend u subotu 2. listopada. 


Dancehall je jamajkanska moderna glazba koja se razvila u kasnim 70-im godinama dvadesetog stoljeća, te se poput reggae-a proširila po cijelom svijetu. Zahvaljujući popularnosti dancehall-a tijekom godina se na Jamajci razvila posebna kultura dancehall plesova. Time su koncerti i scenski nastupi uz dj-e postali energičniji i zanimljiviji. Mnogo plesnih koraka koji se u današnje vrijeme pojavljuju u hip-hop spotovima su zapravo prerađeni jamajkanski dancehall koraci (npr. Rock away, Tunda clap, Tek weh yuhself, Dutty wine…). Još u ranim 90-ima dancehall plesovi su doživjeli pravi “bum” kada se na sceni pojavio Bogle, plesač koji je izmislio brojne plesove koji i nakon njegove smrti pokreću ljude (Bogle, Rum ram, Urkle, Row di boat, Wacky dip, Out and bad, Willie bounce…). U današnje vrijeme plesna scena na Jamajci se proširila pa tako postoje brojni plesači i plesne skupine koji smišljaju nove korake i šire ih među publikom (Ding dong, Overmars, Doctor Bird…).



Dancehall class će obuhvatiti učenje osnovnih dancehall koraka (od starih koraka iz 90-ih do najnovijih), razvoj „wining skill-a” (rad bokovima), te nekoliko koreografija.
Dancehall class će se održavati u fitness centru Re:forma, Savska cesta 120, Zagreb.
Termini : utorak 20-21h
subota 17-18h
Cijena iznosi 230kn/mj. 
Prijave i informacije na e-mail : dancehalldelight@yahoo.com

www.dyalli.hr
http://www.youtube.com/user/dancehalldelight
www.facebook.com/pages/Dancehall-Delight/329797263352?ref=ts