04. 03. 2012.

Brazilactica 2.0 Zagreb


Brazilatica je naziv festivala brazilske kulture koji se po prvi puta u Hrvatskoj, u Zagrebu održao u studenom 2010. godine. Cilj pokretanja ovakve manifestacije bio je upoznavanje najšireg kruga ljudi i javnosti sa svime što brazilska kultura nudi, te prvim festivalom ovakve vrste u Hrvatskoj doprinijeti prepoznatljivosti Zagreba i Hrvatske u međunarodnim kulturnim krugovima.
Zainteresiranost za festivalske aktivnosti i manifestacije bila je veća nego očekivana, te je ukupni broj posjetitelja i svih sudionika premašio dvije tisuće ljudi.
Potaknuti dobrim iskustvom prvog festivala, u tijeku su pripreme za drugu po redu Brazilacticu, sa još bogatijim programom i brojnijim partnerima od kojih ističemo Etnografski muzej Grada Zagreba, Brazilsko veleposlanstvo u RH i Turističku zajednicu Grada Zagreba.
Festival Brazilactica 2.0 održati će se od 11. do 18. ožujka 2012. godine u Zagrebu te će ugostiti mnogobrojne goste, umjetnike, svirače, plesače, voditelje i majstore capoeire iz Hrvatske i inozemstva.