08. 12. 2010.

West African Dance - vikend radionica 18-19.12.2010. Maša Kagao Knez

Dragi svi, Veliko mi je zadovoljstvo pozvati vas na radionicu tradicionalnog i modernog Zapadnoafričkog plesa koju vodi Maša Kagao Knez (Burkina Faso/Slovenija).
Mašu sam imao prilike osobno upoznati prošlog ljeta i bubnjati na njenim radionicama u Zadru. I zaista je odlična :-)
Ako želite doživjeti duh Afrike, dobro se prodrmati i zabaviti, te energizirati svoje tijelo u ovim hladnim zimskim danima, toplo preporučam.
Dođite i zabavimo se zajedno.
Neka Ritam bude s vama!
Krešimir Oreški

Uz pratnju bubnjeva uživo!
• Afrički plesovi su organski, zemaljski, omogućuju tjelesno opuštanje i osvješćivanje tijela.
• Pogodni su i za žene tako i za muškarce - za plesače kao i za one bez iskustva u plesu.
• Polaznici će upoznati elemente tradicionalnih plesova zapadne Afrike, urbane i moderne plesove, njihovu povijesnu pozadinu i značenje.
• Predznanje nije potrebno. Tečaj je primjeren za sve – za one koji su željni tek upoznati ili već produbiti postojeće znanje afričkih plesova i ritmova. 

Vrijeme: subota od 16.30-18 sati; nedjelja od 11-12.30
Cijena: 170 kn
Obavezne prijave na: 091 5049 224 (Krešo) / kresimir.djembe@gmail.com
www.drumtidam.info

Napomena: rezervirajte svoje mjesto na vrijeme jer je broj polaznika ograničen

MAŠA KAGAO KNEZ (plesačica, glumica, koreografkinja i plesna pedagoginja, zastupnica KUD-a BAOBAB, sa statusom samozaposlene u kulturu)
Kao kćer plesačice i koreografkinje Jasne Knez, s plesom i kazalištem susrela se još u djetinjstvu. Naobrazbu je stjecala na najrazličitijim radionicama s mentorima iz Slovenije i inozemstva, a 2004. godine primljena je u školu Arts Scene - Georges Momboye u Parizu, gdje je diplomirala 2006. godine. Profesionalna plesna iskustva stjecala je u suradnji s koreografima, Dušanom Teropšičem, Sebastjanom Staričem, Christianom D.Guerematchijem, Syllom Allassanom, Natašom Tovirac, Tanjom Zgonc; pjevačicom Klarisom Jovanović i glazbenicima, Igorom Leonardijem, Ninom Mureškičem, Fake orkestrom, Damirom Mazrekom i Blažom Korezom, itd.
Kao glumica, već više od deset godina surađuje s režiserkom Kim Komljanec (grupa Bube, Zavod Zofka), glumila je u predstavama: u SNG Drama Ljubljana (Neron, režija: Matjaž Zupančič; Slovenac Slovenca podiže, režija: Mare Bulc; Kruto i nježno, režija Eduard Miler), Cankarjevom domu (Eurotrans – Smjer zapad, režija Tijana Zinajić), PGK-u (Dom, režija Jan van den Bosch ), Mini teatru (Ribič i njegova duša, režija Vasilij Senin), MGL-u (Koka nema jaja, režija Kim Komljanec), itd. Samostalnu koreografsku karijeru započela je 2003. godine, kada je osnovala plesno-glazbenu grupu LAFI, a iste godine je postavila i plesnu predstavu Missawa, u kojoj je povezala afričke i suvremene plesove. Kao koreografkinja sudjelovala je i u brojnim kazališnim predstavama (Budi Marylin Monroe, režija: Nebojša Pop Tasić, Sašij mi priču, režija Barbara Kapelj, predstave grupe Bube i Zavoda Zofka, itd;). Već niz godina gostuje u Sloveniji i inozemstvu sa samostalnim plesnim nastupima i podučava afričke plesove. Predstava Moja bolja polovica? (lipanj 2007.) je njen koreografski prvijenac u produkciji PTL-a, u kojoj uz suplesača Nestora Kouameja sudjeluje i kao izvođač.
Podučava: početni i napredni tečaj afričkih plesova 1. i 2. tečaj afričkih plesova za sve razine, afro-moderni ples i plesne radionice za djecu.