05. 03. 2019.

Out of frame - radionica - Nenad Kovačić

Počinje prvi ciklus radionica Frame Druma namijenjen svima koje zanimaju orijentalni ritmovi i njihove vremenske i geografske derivacije.

Frame drum je krovni naziv za vjerojatno najstariji oblik bubnja na svijetu. Ovisno o kulturi u kojoj se razvio, razlikuje se po nazivu, obliku, zvuku I tehnici sviranja. U porodicu Frame druma spadaju def, daire, tamburin, tambourim, pandeiro, tamburello, tar, daf, bodhran, bendir, šamanski bubnjevi, kandjira....

Na ovoj radionici bavit ćemo se tehnikom koja počiva na školi Glen Veleza, jednog od najvažnijih udaraljkaša kada je u pitanju inovativnost i popularizacija Frame druma i to sjedeće tehnike sviranja. Tehnika objedinjuje elemente tarabuke, tombaka, iranskog dafa i indijske kanjire.



Na radionici ćemo kroz jednostavne ritmove usvojiti osnovne udarce na Frame Drumu, baviti se i kompleksnijim ritmičkim kompozicijama, poliritmijom, polimetrijom, improvizacijom, a prijesvega slušanjem.

Radionica je namijenjena svim zainteresiranima bez obzira na prethodno znanje i iskustvo.

Za radionicu je poželjno imati svoj instrument, ali ne i nužno, postoji određen broj bubnjeva za posudbu.

Termini:
28.3. – 6.6.
Četvrtkomod 18.00 – 19.30
KulturnicentarMesnička
Cijenaradionice 500kn, za studente i nezaposlene 400kn.
mogućnost plaćanja u 2 rate.

Obavezne prijave na:
info@nenadkovacic.com

O voditelju:

- NenadKovačić - glazbenik, udaraljkaš, živi i djeluje u Zagrebu kao član bendova Antenat, Sevdah Takht Damira Imamovića, Afion, Truth≠Tribe, Mimikate kao autor kazališne i filmske glazbe.
Od 2008. godine vodi radionice zapadno afričkih ritmova i tehnike sviranja Djembe bubnja, o čijoj je tradiciji učio od najvećih živućih majstora u Gvineji, Maliju i Burkini Faso.
Sa Frame Drumom se susreće prije desetak godina u bendu Afion. Kroz godine sviranja sâm svladava tehniku, naravno uz pomoć iskusnijih udaraljkaša/ica koje sreće po radionicama, druženjima, sessionima u raznim kutevima svijeta.